Телефон






МультиВход
Канальні вентилятори — особливості будови для різного застосування

Канальні вентилятори — це тип вентиляційного обладнання для керування потоками повітря, що монтується всередині повітроводу. Його частини не виходять на поверхню стін чи стелі, завдяки чому дизайн приміщення майже не зачіпається. Максимум, що може бути помітним, це решітка, що закриває отвір вентиляції.

Будова канального вентилятора має наступні особливості:

  • Корпус зазвичай виготовляється з металу (сталь, алюміній) або пластику. Його розмір адаптований до форми та перетину повітроводу, тому будьте уважні під час вибору.
  • Крильчатка може мати різну форму (наприклад, осьова, радіальна) та кількість лопатей. Від її конструкції та використаних технологій залежить ефективність канального вентилятора та деякі інші характеристики.
  • Двигун може бути однофазним або трифазним, з різною потужністю та швидкістю обертання. Для побутових цілей зазвичай використовується однофазний. Під'єднання до трьох фаз потрібне потужному промисловому обладнанню або централізованим кліматичним установкам, що обслуговують всю будівлю.
  • Захисна сітка використовується для захисту від попадання сторонніх предметів. Потрапляння у вентиляцію сміття, уламків будівельних матеріалів тощо — зовсім не рідкість.

Канальні вентилятори широко застосовуються як елементи припливної, витяжної або припливно-витяжної системи.

Для житлових приміщень зазвичай використовуються малошумні канальні вентилятори з низькою потужністю. Для систем вентиляції та кондиціювання використовуються прилади з високою продуктивністю та надійністю. І все це можна купити в EcoClimate за посиланням.

ПРОКРУТИТЬ ВВЕРХ ?